Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο 9ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στην Ημαθία



Για 9η συνεχή χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Η ΕΜΕ Ημαθίας, καλεί όλα τα Δημοτικά σχολεία της Ημαθίας να συμμετάσχουν συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα www.hms.gr, δίνοντας την ευκαιρία στου Ημαθιώτες μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα, εκτιμώντας παράλληλα την ομορφιά των μαθηματικών και τη χρήση τους σε πολλές εφαρμογές.
Ο διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου 2015, ημέρα Παρασκευή κατά τις ώρες 8.15-10.15 (Σχετική Απόφαση ΥΠΑΙΘ Φ.14/787/Δ1. της 25-11-2014).

Η ΕΜΕ Ημαθίας, το πρωί της Παρασκευής 6/03/2015 θα στείλει στο mail όλων των σχολείων της Ημαθίας όλο το απαραίτητο υλικό ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να συμμετάσχουν όλα τα Δημοτικά σχολεία. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και υλικό του διαγωνισμού στις ιστοσελίδες: α) της ΕΜΕ (http://www.hms.gr), γ) του Σχολικού δικτύου (http://www.sch.gr) και δ) στην ιστοσελίδα (http://meukl.tk/).
Ο Διευθυντής του Σχολείου με τους δασκάλους των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄, θα μεριμνήσουν να αναπαραχθούν τα θέματα και ο δάσκαλος κάθε τμήματος θα μοιράσει τα θέματα με τα ερωτήματα-δραστηριότητες στους μαθητές της τάξης του.
Παρακαλούμε, τα γραπτά των μαθητών να βαθμολογηθούν από το δάσκαλο του τμήματος σύμφωνα με τις οδηγίες και το σχέδιο βαθμολόγησης που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας http://www.hms.gr μετά τη λήξη του Διαγωνισμού.  Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η βαθμολόγηση θα γίνει από την ΕΜΕ Ημαθίας.
Ο Διευθυντής του Σχολείου θα συγκεντρώσει μέσα σε φάκελο ανά τμήμα: α) ονομαστική κατάσταση μαθητών με την αντίστοιχη βαθμολογία και β) τα πρωτότυπα γραπτά. Στον φάκελο  να σημειωθούν τα παρακάτω στοιχεία: ονομασία, διεύθυνση, email και τηλέφωνο Σχολείου καθώς και αριθμός γραπτών (ανά τμήμα και τάξη).
Οι φάκελοι με τα γραπτά, διορθωμένα ή όχι, θα πρέπει σε διάστημα μιας εβδομάδας να παραδοθούν στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου