Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η Ελλάδα 2η στη μαθηματική ολυμπιάδα - Seemous 2014, στο Ιάσιο

Η Ελλάδα 2η στη μαθηματική ολυμπιάδα

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε έντεκα χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα της χώρας μας, στην 8η μαθηματική ολυμπιάδα Seemous 2014, που έληξε την Κυριακή, στο Ιάσιο της Ρουμανίας. 
Συγκεκριμένα πήρε τρία χρυσά μετάλια με τους φοιτητές του μαθηματικού τμήματος Αθήνας Λευτέρη Μπόλκα, Κων/νο Ψαρομιλίγκο και Νίκο Ζαρίφη του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ.

Δύο  ασημένια μετάλλια κέρδισαν οι φοιτητές Γιώργος Δασούλας  και Ανάργυρος Οικονόμου του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ.
Συνοδός της εθνικής μαθηματικής ομάδας ήταν ο μεταπτυχιακός φοιτητής του μαθηματικού τμήματος Αθήνας, Σιλουανός Μπραζιτίκος.
Στη διοργάνωση πήραν μέρος φοιτητές των μαθηματικών, έντεκα πανεπιστημίων της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το πρόγραμμα της διεθνούς συνάντησης περιλάμβανε διαγωνιστική διαδικασία πέντε ημερών.
Οι τομείς εξέτασης ήταν ο απειροστικός λογισμός, η γραμμική και η βασική άλγεβρα, η πραγματική ανάλυση, η συνδυαστική και η θεωρία των αριθμών.
Τη διοργάνωση του 8ου μαθηματικού διαγωνισμού SEEMOUS 14 - South Eastern European Mathematics Olympiad for University Students, είχε η μαθηματική εταιρεία της Ρουμανίας και το τμήμα μαθηματικών και πληροφορικής του Τεχνικού παν/μίου του Ιασίου Γκεόργκι Ασάκι, από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου