Διαγωνισμός μαθηματικών και λογικών γρίφων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τους επόμενους μήνες, με τους προκριματικούς γύρους να ξεκινούν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κολέγιο Ανατόλια, σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας) και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν τριμελείς ομάδες μαθητών.
Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη, με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολεγίου Ανατόλια (ACSTAC) και της "Καγκουρό Ελλάς", η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό".

Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες για τη διευκόλυνση των μαθητών. Για τον Α΄ προκριματικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως μεθαύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημέρες:
-Πρώτος προκριματικός: Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ.
-Δεύτερος προκριματικός: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.
-Τρίτος προκριματικός: Παρασκευή 14 Μαρτίου, στις 19:00, στο Κολλέγιο Ανατόλια. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.
-Ημιτελικοί Γύροι: Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κολλέγιο Ανατόλια
-Τελικός διαγωνισμός: Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 19:00, στο ΝΟΗΣΙΣ
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στη διεύθυνση goo.gl/vi67gj
Η φυσική παρουσία ενός εκπαιδευτικού/συμβούλου κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη. Η τριμελής νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί στην τελετή λήξης του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια "ACSTAC".